• 0722 405 420
  • PROGRAM: L-V 10:00-18:00
  • Comenzile se plaseaza cu o zi inainte.

De ce să mănânci mai multe legume

Consumul de legume aduce numeroase beneficii pentru sănătatea ta. Iată câteva dintre motivele cheie pentru a include legume în dieta ta.


1. Bogate în nutrienți

Legumele furnizează o varietate de vitamine (precum vitamina A, C, K și complexul B), minerale (cum ar fi fierul, calciul, potasiul și magneziul) și antioxidanți care sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului.

2. Fibre alimentare

Legumele și leguminoasele sunt o sursă importantă de fibre, care contribuie la sănătatea digestivă,  previn constipația și ajută la menținerea unui nivel stabil al glicemiei. De asemenea, fibrele te ajută să te simți sătul mai mult timp și pot fi benefice în gestionarea greutății corporale.

3. Controlul greutății

Datorită conținutului scăzut de calorii și bogăției în fibre, legumele pot fi utile în gestionarea greutății corporale, deoarece îți oferă senzația de sațietate fără a te supraîncărca cu calorii.

4. Protecția împotriva bolilor cronice

Consumul regulat de legume este asociat cu reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer. Antioxidanții din legume ajută la neutralizarea radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ și inflamația.

5. Sănătatea sistemului cardiovascular

Legumele, în special cele cu frunze verzi întunecate și cele de culoare portocalie, sunt bogate în potasiu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale în limite normale. De asemenea, conțin cantități semnificative de fitochimicale și fibre care sprijină sănătatea inimii.

 

6. Imunitatea

Unele legume sunt bogate în vitamina C și alte substanțe nutritive care susțin sistemul imunitar și pot ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor.

7. Starea mentală

Cercetările sugerează că o dietă bogată în legume poate avea un efect pozitiv asupra sănătății mentale, reducând riscul de depresie și anxietate.

8. Menținerea sănătății oaselor

Legumele verzi sunt adesea o sursă excelentă de calciu și vitamina K, care sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. 

9. Hidratare

Mulți dintre nutrienții din legume au o compoziție bogată în apă, ceea ce contribuie la hidratarea organismului.

Pentru a beneficia la maximum de aceste avantaje, încearcă să incluzi o varietate de legume în dieta ta zilnic sau săptămânal. Culorile diferite ale legumelor indică de obicei varietatea de substanțe nutritive pe care le conțin, așa că încearcă să ai un curcubeu de culori pe farfurie!

Folosiți toate aceste sfaturi și veți reuși să mâncați sănătos, gustos și dietetic. Dacă nu aveți timp pentru a prepara mâncare acasă, noi, la ELA BISTRO gătim fără aditivi alimentari, fără prăjeli și doar din ingrediente proaspete și naturale.

Consultați meniul nostru și alegeți-vă mâncărurile preferate!

 

Sus