Nu ai produse în coș
Organizarea pentru a avea mereu mâncare gătită în casă necesită planificare și dedicare, dar poate fi foarte benefică pentru economisirea timpului și banilor, precum și pentru menținerea unei diete sănătoase. Iată câteva sfaturi pentru a te organiza:
Începe prin a planifica în weekend meniul pentru săptămâna următoare. Stabilește ce feluri de mâncare dorești să pregătești și ce ingrediente ai nevoie pentru acestea.
După ce ai stabilit meniul, fă o listă de cumpărături și achiziționează toate ingredientele necesare înainte de a începe să gătești.
Atunci când gătești, încearcă să pregătești cantități mai mari. Aceasta te va ajuta să ai mâncare gătită în exces pe care o poți congela sau păstra în frigider pentru zilele următoare.
Echipamentele precum slow cooker-ul sau oalele sub presiune pot fi foarte utile pentru a pregăti mâncare în avans fără prea mult efort. Poți lăsa mâncarea să se gătească lent pe parcursul zilei sau să gătești rapid într-un timp scurt cu oală sub presiune.
Dacă ai timp într-o zi liberă, poți găti mai multe mâncăruri complexe sau care necesită etape multiple de preparare. De exemplu, poți găti o oală de supă, o tavă de lasagna și un borcan de humus.
Dacă locuiești cu membrii familiei, puteți împărți responsabilitățile de gătit. Astfel, fiecare poate găti în anumite zile sau săptămâni, ceea ce va reduce povara gătitului asupra unei singure persoane.
Dacă ai puțin timp liber în timpul săptămânii, folosește-l eficient pentru a găti câteva mâncăruri simple și rapide, cum ar fi salate, omlete sau paste cu sos.
Portionează mâncarea gătită în recipiente individuale și păstrează-le în congelator. Acest lucru te va ajuta să ai mese gata în doar câteva minute, de fiecare dată când ai nevoie.
Caută rețete rapide și sănătoase pe care le poți pregăti în timp scurt, dar care să fie încă gustoase și nutritive.
Asigură-te că ai întotdeauna în casă alimentele de bază, cum ar fi orezul, paste integrale, leguminoasele, conservele de ton sau somon și alte alimente cu termen lung de valabilitate, care pot fi utilizate pentru a pregăti repede mese.
Organizarea și planificarea sunt esențiale pentru a avea mereu mâncare gătită în casă. Alocă timp pentru a găti în avans și pregătește mese care să poată fi păstrate și consumate în diferite zile. În timp, vei dezvolta o rutină care să faciliteze procesul și să îți permită să te bucuri de mâncare delicioasă și sănătoasă în fiecare zi.
Dacă nu aveți timp pentru a prepara mâncare acasă, noi, la ELA BISTRO gătim fără aditivi alimentari, fără prăjeli și doar din ingrediente proaspete și naturale. Consultați meniul nostru și alegeți-vă mâncărurile preferate!