Acasa/Lista de alergeni

Alergenii din alimente se pot încadra conform Directivei CE 2000-13, în următoarele grupe:

  • Cereale care conțin gluten (grâu, secară, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora) și produse derivate.

  • Crustacee și produse derivate.

  • Ouă și produse derivate.

  • Peste și produse derivate.

  • Arahide și produse derivate.

  • Soia și produse derivate.

  • Lapte și produse derivate (inclusiv lactoză).

  • Fructe cu coajă (migdale, alune de pădure, nuci, nuci Pecan, nuci de Brazilia, fistic, nuci de macadamia și nuci de Queensland) și produse derivate.

  • Telina și produse derivate

  • Mustar și produse derivate.

  • Semințe de susan și produse derivate.

  • Dioxid de sulf și sulfiți în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru.

  • Lupin și produse derivate.

  • Moluște și produse derivate.